Kétszínű keksz
Hozzávalók a tésztához:
- 4 bögre liszt
- 1 púpozott bögre cukor
- 20 dkg vaj
- 1 vanília
- 2 egész tojás
- 3 evőkanál kakaó
- kevés tej
Elkészítése:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, a vaníliával, cukorral, majd kettéosztjuk, az
egyikbe beleszitáljuk a kakaót, majd mind a kettőt összedolgozzuk az 1-1 tojással, és annyi tejjel, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk mind a
kétféle tésztát, alulra tesszük a világosat, majd ráhelyezzük a kakaósat, és feltekerjük, mint a bejglit.
Több órán át pihentetjük, majd sütés előtt a tésztát kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, kizsírozott tepsibe
rakjuk és világosra sütjük közepesen meleg sütőben.
JÓ ÉTVÁGYAT!